Smakowite przekąski z jaj pod Giewontem.
POLSKIE FERMY SpĂłłka z o.o. - www.polskiefermy.pl , serwowały jajecznicę, racuchy i naleśniki z Polskich Świeżych Jaj dla najmłodszych mistrzĂłw narciarstwa podczas 63 Memoriału Kornela Makuszyńskiego - nazywanego zawodami Koziołka Matołka ( Zakopane 21-21 stycznia 2012 r. )
Firma POLSKIE FERMY Sp. z o.o. w ramach wsparcia edukacji zdrowego trybu życia i kształtowania właściwych postaw proekologicznych promowała ŚWIEŻE POLSKIE JAJA w opakowaniach z masy papierowej firmy HARTMANN. - www.opakowaniadojaj.pl
Tegoroczna impreza World Snow Day czyli Światowy Dzień Śniegu odbyła się 21-22 stycznia w Zakopanem i połączona została z 63 Memoriałem Kornela Makuszyńskiego, popularnie nazywanym „KOZIOŁEK MATOŁEK”.
Uroczystego otwarcia imprezy dokonał Walter Hofer – Dyrektor Pucharu Świata w Skokach Narciarskich.
W zawodach „KOZIOŁKA MATOŁKA” brały udział dzieci w wieku od 4 do 11 lat. Najmłodsi mogli się sprawdzić w pięciu dyscyplinach: narciarstwo alpejskie, snowboard, narciarstwo biegowe, skoki narciarskie, łyżwiarstwo.
Impreza miała na celu nie tylko promowanie i zachęcanie do uprawiania sportĂłw zimowych, ale także edukację dzieci.
Najmłodsi uczestnicy z radością degustowali specjały przyrządzone z jaj, o czym świadczy poniższa galeria.